Архив - групи за личностно развитие -

„Превръщане на оловото в злато“, 14-15 декември, 2013

група за себепознание и духовно развитие

Най-сетне ми дойде желание отново да работя с група – нещо, което много обичам, и в миналото често го правех. Този път темата ще бъде как да превръщаме тежестта на нашите трудности, изпитания и проблеми в лекотата на по-високите вибрации на променената ни същност. Или, на езика на алхимията – как да превръщаме оловото в злато. Това е същността на всеки духовен подход към психичното страдание – ние не се опитваме да се освободим от проблема си, а виждаме какво той ни носи, какво ни дава – с други думи, как той изглежда в своето трансформирано състояние. Трансформацията е думата, която описва преобразуването на препятствията в живота ни в стъпала към израстване – и, как съзнателно да я случим в живота ни, ще бъде темата на тази група.

Както обикновено, в тази група ще работим с личните въпроси и теми на всеки един от участниците и ще изследваме коя е подходящата лично за него „алхимична рецепта“ за вътрешната му трансформация. И, както обикновено, начинът по който ще го правим, ще бъде през личните преживявания и работата с полето на знанието (т.е. информацията, която се съдържа в „колективното несъзнавано“).

  • Групата е подходяща за хора, които търсят отговорите не само на нивото на ума си, но и по-дълбокото – там, където са личните преживявания. Както и за такива, които вече имат много отговори в главата си, но въпреки това се усещат объркани или зациклили. Участието в такъв вид групова работа дава възможност за раздвижване на енергията, за излизане от монотонността на вътрешния диалог и среща с нови гледни точки.

Ако това представлява интерес – заповядайте.

  • Краен срок за записване: 6-ти декември.
  • Максимален брой участници: 18 човека.

Камелия Хаджийска