Архив - групи за личностно развитие -

Срещи с несъзнаваното

 

Група за себепознание и личностно развитие

24-25 май, 2014

Темата на тази група ще бъдат тези аспекти на несъзнаваното, които подмолно подкопават щастието ни, и, скрито от съзнателната ни нагласа, влияят върху начина, по който възприемаме нещата от живота и правим изборите в него. Това ще бъде истински изследователски процес „в тъмното“, при който, както обикновено, ще работим практически чрез метода на работа в група, който наричам „психодрама в полето на знанието“.

Все още не познавам по-добър начин за директно опознаване на по-дълбоките пластове на човешката психика от груповата работа с  полето на знанието, което позволява достъп до информация отвъд знанието на ума и чиито други имена са колективно несъзнавано, Акашови записи, поле на морфогенетичния резонанс. Тъй като изследването на този аспект на психиката означава гмуркане на дълбокото, за мен това винаги се е съпътствало със съзнанието за опасност от „подводни камъни“. Неведнъж „корабът ми“ е попадал на такива, неведнъж се е налагало да запушвам пробойни, докато успеем да стигнем до твърдата почва на бреговете. Но след малко почивка изследователският ми дух отново е заявявал за себе си и аз, подобно на моряк, който обича океана макар и да е пълен с неизвестности, отново съм се отправяла пътешествие.

Тази група е покана за едно такова пътешествие. Поредното пътешествие за мен, в което отново централен фокус на практическата ни работа ще бъде себепознанието и, в частност това себепознание, което отива отвъд светлините на ума и разплита скритите нишки на живота. Тъй като ще работим с личните теми, нужди и въпроси на всеки един от участниците, посоката, в която това изследване ще ни отведе, ще бъде различна за всеки.

За мен най-ценното нещо е „познай себе си“. Ако и за вас е така, заповядайте!

Камелия Хаджийска